Andere methodes

Dorn therapie

Dorn therapie is een simpele maar doeltreffende manier om problemen die hun oorsprong hebben in verschuivingen in delen van het geraamte ten opzichte van elkaar te verhelpen of te verlichten. In ideale toestand is ons geraamte symmetrisch en in statisch-dynamisch evenwicht. Door diverse oorzaken kunnen gewrichten en gewrichtjes verschoven zijn. De gevolgen zijn pijn en/of bewegingsbeperkingen.

Het meest voorkomende probleem waardoor we het evenwicht in ons geraamte kwijtraken is een bekkenscheefstand. Om te controleren of er sprake is van een bekkenscheefstand wordt eerst gekeken of er eventueel spreke is van een beenlengteverschil. Meestal is er een heupkop, soms ook beiden, enigszins uit de kom gedraaid. Ook het enkel en kniegewricht kunnen een rol spelen in het beenlengteverschil. Het gevolg is dat er compensaties optreden in de wervelkolom. Ook schouder- , nek-, arm- en handklachten en kaakklachten zijn te behandelen via de Dornmethode. Middels zachte bewegingen, zowel passief als actief, worden de delen weer teruggschoven op de originele plek. Er wordt gewerkt tot aan de pijngrens.

Dorn therapie is vrij van bijwerkingen, ongevaarlijk en zeer werkzaam. Dorn therapie wordt ondersteund door andere kinesiologische correcties.

Leefblind

M.b.v. Leefblind is het mogelijk toegang te krijgen tot essentiële gegevens die opgeslagen zijn in het lichaam. Voor de therapie is het belangrijk te achterhalen wanneer blokkades zijn ontstaan en vooral waarom. Een blokkade belemmert de doorgang van de energiestroom en vertraagt de verwerking van situaties en gebeurtenissen of maakt dit in het ergste geval onmogelijk. Door een leefblind sessie uit te voeren worden onderbelichte gegevens naar het bewuste niveau gehaald. Inzicht geeft je de mogelijkheid blokkades alsnog te verwerken, waardoor energie weer gaat stromen. Het bewustzijn is een ongekende bron van kennis en daarvan zijn we ons te weinig bewust. Deze methode is een fantastische toevoeging voor het vak kinesiologie, geeft houvast en helpt snel en efficiënt de bron op te sporen van de problemen.

Soms is één sessie al voldoende om verder te kunnen. Meestal zijn er drie of vier behandelingen nodig om een proces vlot te trekken. Een enkel keer is er meer nodig, dan gaat het vaak om een grote veranderingen in het leven.

Behandeling van de aura, de chakra’s en van het elektromagnetische systeem

Ons lichaam is de meest gematerialiseerde vorm van een complexe samenstelling van ingewikkelde structuren. Het is daarmee de mogelijkheid om op aarde aanwezig te zijn. Zonder ons fysieke lichaam kunnen we op aarde niet functioneren.

Een groot deel van die structuren kunnen we met onze menselijke ogen niet waarnemen. Toch kunnen zich ook daar problemen voordoen waardoor het fysieke lichaam niet goed werkt. Je kunt wel degelijk klachten hebben die niet te herleiden zijn naar het fysieke lichaam. Er is dan niets te zien op een scan, een echo enz.
Als een deel b.v. energetisch niet goed verbonden is met de rest van het lichaam, stroomt er te weinig energie door dat deel waardoor het eerder vermoeid raakt en zwaar aanvoelt. En dat voel je wel degelijk!

Als het elektromagnetisch systeem niet goed werkt, kunnen allergieën en legio andere klachten zich ontwikkelen. Er is veel meer straling aanwezig op aarde sinds elektriciteit is uitgevonden. We gebruiken steeds meer elektrische en draadloze apparatuur. Dit zorgt ervoor dat het elektromagnetisch systeem veel meer onder druk staat dan voorheen. We kunnen natuurlijk alle apparatuur vermijden of in een hutje op de hei gaan om de straling te vermijden.

Het is logischer te werken aan het optimaliseren van de werking van het elektromagnetisch systeem. Immers, als anderen tegen straling kunnen, waarom zou jij er dan niet tegen kunnen? De verklaring is : omdat er over het algemeen een probleem is met jouw systeem.

Dit elektromagnetisch systeem is de basis voor de werking van alle systemen die er verder zijn: de chakra’s, de aura en de elementen zoals we die kennen uit de Chinese geneeskunde. Ze werken minder goed als het elektromagnetisch systeem uit balans is, want deze systemen zijn gerangschikt rondom het elektromagnetisch systeem.

De werking van de aura, de chakra’s en de elementen wordt eveneens beïnvloedt door afwijkingen in deze systemen. We vinden blokkades in de aura en in de chakra’s, ze verminderen de werking ervan. Door deze op te sporen en op te lossen, kunnen ze beter functioneren. Dit heeft een positief effect op onze algehele gezondheid.